Olijfolie is een cosmetische rijkdom door de eeuwen heen

Tijdens de oudheid van onder andere de Grieken was de olijfolie een rijkdom voor de persoonlijke verzorging. de olie werd gebruikt om haar en lichaam schoon en zacht te maken. "Het vloeibare Goud".

Maar ook werd het in die tijd al "de grote therapeut" genoemd. Omdat het therapeutische werking had op onrustige huid.

WAT IS DE RIJKDOM VAN OLIJFOLIE VANDAAG?

Olijfolie is rijk aan antioxidanten zoals vitamine E en polyfenolen (sterkere celwanden), zo ook chlorofyl (die de kleur van de olijfolie bepaald).Olijfolie heeft een hoge concentratie van vitamine K en mineralen, zoals Natrium en kalium. Goed voor je huid en voor je haar!

 

WAAROM OLIJFOLIE ALS BASIS IN COSMETISCHE PRODUCTEN?

Omdat het de volgende capaciteiten bezit:

- Zuiverende en hydraterende werking

- Rijk aan antioxidanten

- Gaat huidveroudering tegen

DE PRACHTIGE OLIJFBOOM!

Deze boom behoort tot de familie ( OLeaceae).

De Grieken waren de eerste die de olijfvruchten gingen gebruiken voor onder andere verzorging van het lichaam. Om deze reden wordt de olijfboom nog steeds aan de cultuur van het middellandse zeegebied gekoppeld. In deze cultuur is de olijf een symbool van vrede en geluk.

De olijfboom is een groenblijvende boom die veel groeit rond om de middellandse zee. de bomen kunnen honderden jaren oud worden. De boom groeit langzaam en na 5 jaar begint de olijfboom vruchten te dragen.

In mei staat de boom in bloei waarna de vruchten komen en gaan rijpen. De vruchten worden geoogst rond het einde van de herfst.

 

 


Ouder bericht Nieuwer bericht